tiistai 11. huhtikuuta 2017

Ammattikoulu: CHECK!


Noniin. Tän bloggauksen vielä kirjotan, haen työssäopinohjaajaltani nimen viimeiseen paperiin, pistän paperit postiin ja sitten niin. Ammattikoulu käyty.

Kolme vuotta meni kyllä tosi nopeesti, hienoja ihmisiä ja kivoja juttuja ja paljon ihania muistoja on mahtunu matkan varrelle. Koulu on koetellu kyllä useesti ja ottanu välillä enemmän kun antanu, mutta nyt kun kaikki työ on takana päin niin fiilis on pelkästään hyvä!

Tämän koulutuksen ansiosta oon laittanut itseni niin monesti mukavuusalueeni ulkopuolelle ja löytänyt itseni sellasista tilanteista mihin en ikinä itse olisi ryhtynyt, mutta joihin nyt olen tyytyväinen. Koulussa pakotettiin tekemään tehtäviä, kirjoittamaan blogia, olemaan aina läsnä, etsimään työssäoppipaikkoja ja tekemään pitkiä harjoitteluita, ja nyt saan itse valita mihin harjoittelupaikoistani menen töihin nyt valmistumisen jälkeen, eli ei mitään ihan turhaa hommaa.

Nyt valmistujaismekkokaupoille ja uutta kohti. Tästä on superhyvä jatkaa, iso kiitos kaikille opettajille ja kanssaopiskelijoille! :)

Viimeiset harjoitteluviikot


Viimeiset harjoitteluviikot kulki kuin siivillä, päivä päivältä tuntui oudommalta ja oudommalta että puolivuotinen harjoitteluni olisi tulossa päätökseensä!

Viimeisiin viikkoihin mahtui näyttöviikko, joka sujui tosi hyvin ja jäi hyvät fiilikset. Viimeisenä viikonloppuna oli niin ihania asiakkaitakin että ihan harmitti lopettaa. Työkavereista jäi kavereita onneksi töiden ulkopuolellekin ja tähän on hyvä lopettaa ammattikoulu. :)

Retki- erä- ja luontoruokailujakson juomanäyttö



alkumalja: Aperol Spritz
tarjoiluastiana voi käyttää punaviinilasia
- lasiin reilusti jäitä ja muutama appelssiinilohko
-  4cl Aperolia
- 6 cl kuohuviiniä
-  pidennetään soodalla
pyöräytetään ja pillit kylkeen

Alkuruokana on popcorn-kanasalaatti ja tämä raikas aperitiivi sopii sen kanssa oikein kivasti.

ruokajuoma: Zinck Riesling

Pääruokana on loimulohta ja valkoviini sopii sen kanssa tosi hyvin. Just Zinck sen takia koska se on sitruksista ja sehän kalan kanssa sopii. Ja tarjoilu valkoviinilaseista.

jälkiruokajuoma: makea mustaherukkadrinkki
tarjoiluastiana joku kiva drinkkilasi
-lasiin reilusti jäitä ja muutama appelssiinilohko
- 4cl Creme Cassis -mustaherukkalikööriä
- 6cl kuohuviiniä
- pidennetään karpalomehulla ja Schweppes Russchianilla
pyöräytetään, drinkkitikku ja pilli mukaan ja mintunvarso koristeeksi

Jälkiruokana on suklaabanaanit jotka on tosi makeet, ja jälkiruokajuomahan on aina vähintään yhtä makea kun jälkkäri itse!

Tämän jälkiruokajuoman siis kehittelin itse töissä ja tässä vielä kuvat tekovaiheista: