sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kolmas respaviikko


Nyt kolme kokonaista viikkoa takana vastaanotossa, tää on niiiin siistii!

Päivä päivältä harjoittelussa on aina vaan kivempaa, koska opin joka päivä jotain uutta ja osaan joka päivä tehdä vähän enemmän kuin eilen. Kuluneella viikolla olin muutaman iltavuoron ja muutaman aamuvuoron, ja molemmat vuorot alkaa pikku hiljaa sujua. Olen saanut paljon lisää rohkeutta omaan tekemiseen ja tarpeen tullen voin kysyä apua ja sitä aina myös saan. On ollut kiva myös päästä tekemään välillä tosi erilaisiakin juttuja ja näkemään vähän mitä kaikkea respassa oikeasti tehdään. Kaikkein parasta on asiakkaat, joiden hotellikokemus on ollut hyvä ja uloskirjautuessaan he kiittävät kaikesta mitä ovat saaneet. Meillä sellaisia asiakkaita on onneksi paljon. :)

Ja pitää mainita taas työkavereiden tuen tärkeys, ne aina vaan jaksaa tsempata ja auttaa ja opettaa!

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Toinen respaviikko


Toisella viikolla vastaanotossa olin taas sekä aamu- että iltavuoroissa. Aamuvuoro ja uloskirjaus on alkanut sujua pikku hiljaa, ja aina kun tulee uusia tilanteita niin heti on joku auttamassa. Iltavuoro ja sisäänkirjaus on vielä hyvin hakusessa mutta kyllä sekin siitä alkaa toistojen kautta sujua. Toisella viikolla olin myös ensimmäistä kertaa viikonloppuvuorossa. Olin sunnuntaina aamuvuorossa, ja ruuhka-aikaan kaikkien tiskien ollessa käytössä kirjasin vieraita ulos ihan itse. Välillä piti kysyä apua ja tein muutamia virheitäkin, mutta virheet korjailtiin ruuhkan rauhoituttua, ja niistäkin opin taas uutta.

Olen myös päässyt viemään muutamaan huoneeseen vipit, eli esimerkiksi joku lahja tai muistaminen hotellin puolesta tai vaikka ennalta tilattuja kuohuviinipulloja huoneisiin. Yhtenä päivänä sain tehdä avainkortit valmiiksi muutamille suurille kokousryhmille ja opin sen avulla taas käyttämään järjestelmiä paremmin.

Tästä mä tykkään ja tänne mä jään!

Ensimmäinen respaviikko


Ensimmäisenä päivänä vastaanotossa olin turvallisuuskoulutuksessa. Harjoittelimme esimerkiksi alkusammutusta, ensiaputaitoja ja toimintaa evakuointitilanteessa. Oli kiva, että turvakoulutus osui ensimmäiseen päivään, niin koko talo ja muu henkilökunta tuli kerralla paljon tutummaksi!

Ensimmäisellä viikolla olin sekä aamu- että iltavuoroissa ja sain vähän enemmän kiinni Opera-ohjelman käytöstä. Koko viikko meni harjoitellessa erilaisia juttuja ja koitin kovasti opetella eri paikkojen aukioloaikoja ja muuta tarpeellista mitä respasta yleensä kysytään. Viikko oli kiireinen ja oli paljon isoja tapahtumia, joten en paljon kerennyt harjoittelemaan tietokoneella, mutta loppuviikosta kerkesin onneksi jo hyvin harjoitella uloskirjausta.

Kaikki työkaverit on ottanut tosi ihanasti vastaan ja kaikki jaksaa aina auttaa ja nähdä vaivaa sen eteen, että oppisin! Tuntuu, että kaikki on ottanut vastuuta siitä että opin, ja jokainen vuorollaan aina kertoo ja näyttää uusia juttuja. On helppo olla aloittelija kun ympärillä on paljon ammattitaitoisia ja ystävällisiä ihmisiä auttamassa ja opettamassa.

maanantai 7. marraskuuta 2016

Yksilöllinen monille


Toinen työssäoppiviikko on jo ohi ja kolmas alkoi eilen. Eilen pääsin vihdoin aloittamaan sen mitä olen eniten tältä harjoittelulta odottanut, eli opettelemaan työtä vastaanottotiskin takana. Ensimmäisten viikkojen aikana olen oppinut ymmärtämään, mitä hotelliketjun iskulause yksilöllinen monille oikeasti tarkoittaa.


Ensimmäisellä ja toisella viikolla olin huonesiivouksella ja aamupalalla. Eli siis siivouksella vaihdettiin lakanoita, pestiin vessoja, imuroitiin käytäviä, täytettiin minibaareja ja pidettiin huolta huoneiden yleisestä siisteydestä. Aamupalalla keiteltiin kymmeniä litroja kahvia joka aamu, käytiin kaatamassa asiakkaille kahvit pöytään, siivoitiin astioita ja tehtiin aamupalakatteet. Koska aamupala kesti vain alle neljä tuntia, jäin aamupalan jälkeen lounaalle tekemään tunteja täyteen. Lounaalla työ oli hyvin pitkälti astioiden keräilyä pöydistä.

Kaikkein kivointa on ollut tyytyväiset asiakkaat ja suora positiivinen palaute omasta palvelusta. Tykkään tosi paljon myös siitä, että asiakkaita on monesta maasta, niin saan puhua paljon englantia!