maanantai 20. helmikuuta 2017

Ravintolakuulumisia


Neljäs, viides ja kuudes viikko ravintolassa on mennyt tosi hyvin. Työkavereista on tullut tutumpia, ja se helpottaa omaa oppimistakin kun tuntee muut ja tietää että keltä vaan voi kysyä mitä vaan. Olen oppinut hirveesti uusia juomia mistä en koskaan ennen ollut kuullutkaan, osaan konjakkivalikoimamme pian ulkoa (ainakin melkein) ja viskien nimet osaan kohta lausua. Olen myös tehnyt jotkut juomat niin väärin, että ne on mennyt suoraa viemäriin ja kädestä pitäen on näytetty miten ne tehdään oikein, mutta sillähän sitä oppii...

Saan myös vähän ohi aiheen tosi hyvää oppia ala carte tarjoilusta, joka sekin oli täysin vierasta ennen tätä harjoittelua, mutta nyt sujuu ihan kohtalaisen hyvin. Mikään harjoittelu ei ole ennen vaatinut näin paljon työtä ja voimia, mutta onnistuneen päivän jälkeen on aina kiva kuitenkin olla oppimassa just tässä paikassa. :)

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

kolmas ravintolaviikko


Kolmannella viikolla ravintolassa kaikki alkoi jo sujua vähän paremmin, tiesin mitä löydän mistäkin ja kassa alkaa olla hallussa, eli pääsin keskittymään olennaiseen. Esimerkiksi punaviinit eivät ole ikinä olleet tuttuja, enkä oikeestaan ymmärrä niistä mitään, mutta harjottelussa olen saanut maistella niitä ja joku fiksumpi aina kertoo mistä maku syntyy ja minkä ruuan kanssa just se viini on tosi hyvää, ja olen pikku hiljaa oppinut suosittelemaan myös meidän punaviinejä.

Olen myös mokaillut ja sen takia on jouduttu hyvittämään asiakkaille esimerkiksi jälkiruokia ja kahveja, kun olen vaikkapa tilannut väärän ruuan keittiöstä. Onneksi työporukka on ihan mahtava ja muutkin mokaa, joten tälläsille lähinnä naureskellaan. Puhuttiin myös yhden mokan jälkeen että kuinka paljon se opettaa, kun joutuu ensin myöntämään virheensä itselleen, sitten kaikille työkavereille ja sen jälkeen vielä mennä kertomaan asiakkaalle... Virheistä oppii ja kantapään kautta yleensä parhaiten.

Grill It! Tampere


Vastaanoton harjoittelun päätyttyä pomppasin suoraan tiskin toiselle puolelle hotellin ravintolaan suorittamaan juomien myyntiä ja tarjoilua. Ravintola on siis ruokaravintola Grill It!, joten juomien myynnin lisäksi tarjoilen lautasilta.

Ensimmäisen viikon olin aamuvuorossa, ja sain pehmeän laskun harjoitteluun. Opettelin lähinnä talon tapoja, kassajärjestelmää, ruoka- ja viinilistoja ja koitin oppia mistä löydän mitäkin. Ensimmäinen viikko meni ihan kivasti. Toisella viikolla aloitin iltavuorot. Työaika sijoittuu sinne alkuillan ja puolen yön välille, eli rytmit on ainakin hyvin sotkettu! Ensimmäinen iltaviikko meni hyvin, oli muutamia isoja ryhmiä ja ravintola illat täynnä. Olen oppinut tekemään yleisimmät juomat ja tuntemaan vähän meidän viinejä, mutta tässä kyllä riittää opittavaa varmasti aina sinne huhtikuulle asti.