keskiviikko 1. helmikuuta 2017

kolmas ravintolaviikko


Kolmannella viikolla ravintolassa kaikki alkoi jo sujua vähän paremmin, tiesin mitä löydän mistäkin ja kassa alkaa olla hallussa, eli pääsin keskittymään olennaiseen. Esimerkiksi punaviinit eivät ole ikinä olleet tuttuja, enkä oikeestaan ymmärrä niistä mitään, mutta harjottelussa olen saanut maistella niitä ja joku fiksumpi aina kertoo mistä maku syntyy ja minkä ruuan kanssa just se viini on tosi hyvää, ja olen pikku hiljaa oppinut suosittelemaan myös meidän punaviinejä.

Olen myös mokaillut ja sen takia on jouduttu hyvittämään asiakkaille esimerkiksi jälkiruokia ja kahveja, kun olen vaikkapa tilannut väärän ruuan keittiöstä. Onneksi työporukka on ihan mahtava ja muutkin mokaa, joten tälläsille lähinnä naureskellaan. Puhuttiin myös yhden mokan jälkeen että kuinka paljon se opettaa, kun joutuu ensin myöntämään virheensä itselleen, sitten kaikille työkavereille ja sen jälkeen vielä mennä kertomaan asiakkaalle... Virheistä oppii ja kantapään kautta yleensä parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti