tiistai 30. syyskuuta 2014

Kehittymistä ja oppimista


Ensimmäinen jakso on loppumassa, ja olen oppinut tässä jaksossa paljon.

Kahdeksan viikkoinen jaksomme on pitänyt sisällään paljon ryhmätöitä, projekteja ja erilaisia retkiä.

Ensimmäisellä kouluviikolla me ei tutustuttu toisiimme luokassa paljoakaan, mutta kun ensimmäisen viikon sunnuntaina menimme töihin Keskiaikamarkkinoille, tutustuimme toisiimme paljon paremmin ja opimme ryhmässä toimimista ja yhteistyön tärkeyttä.
Keskiaikamarkkinat
Olemme pitäneet kaksi kertaa eri opiskelijaryhmille The Amazing Racen. Oli hyvä, että saimme pitää sen kaksi kertaa, jotta pääsimme korjaamaan tehtyjä virheitä.

Lähdimme syyskuun alussa aikuisopiskelijoiden kanssa Himokselle yöksi ja projektinamme oli ryhmissä koota video, jossa kerromme Jämsästä ja Himoksesta. (Kaikilla ryhmillä oli oma teema) Himosprojektista opin tosi paljon! Opin entistä paremmin toimimaan ryhmässä aluksi tuntemattomienkin ihmisten kanssa, kuvaamaan videoita ja olemaan itse kuvattavana.  Hämeenlinnaan palattuamme aloimme viimeistellä projektejamme, ja opin käsittelemäään kuvia, muokkaamaan videoita sekä kuuntelemaan toisten mielipiteitä ja taipumaan omasta tahdostani. Samaan aikaan Himosprojektin kanssa meille heitettiin toinen projekti, josta kerroin jo aikaisemmin tässä blogissa. Kahden päällekkäisen projektin teon aikana opimme kaikki ajattelemaan enemmän ajankäyttöä ja tekemään työnjakoa järkevästi.

Taukojumpankin pidimme pienissä ryhmissä, ja siitä opittiin ihmisten edessä olemista ja rohkeaa heittäytymistä omaan juttuun!

Kiltakoulujen päätösjuhlan vastaanotossa sain lisää kokemusta asiakaspalvelusta ja rohkaistuin keksimään uusia ratkaisuja, kun kaikki ei toiminutkaan aina niin kuin piti.

Oppitunneilla olen oppinut tekemään töitä kaikkien kanssa ja ottamaan enemmän muita huomioon. Tunnen nyt myös paremmin useita kotimaan kohteita sekä muita maita.
Olemme antaneet paljon palautetta muille ryhmille ja ottaneet itse palautetta vastaan. Haastavaa on ollut itsearvioinnit. Itse tekemällä olemme kaikki oppineet tosi paljon, ja on ollut kivaa päästä ulos luokasta ja harjoittelemaan asioita muutenkin kuin kirjasta lukemalla.

Seuraavalla viikolla alkaa toinen jakso ja ATTO-opinnot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti