perjantai 17. huhtikuuta 2015

Maisemanvaihtoa työssäopissa


Toinen työssäoppiviikko on yhtä päivää vaille valmis, eli puolivälissä mennään jo!


Tänään vaihdoin työpaikkaa, ja pääsin juuri sinne, minne alunperin halusinkin. Sama työnantaja, samat työkuviot, mutta eri toimipiste. Nyt olen oppimassa siis Uudenkaupungin Pakkahuoneen kahvilassa, jonka yhteydessä on myös vierasvenesatama.

Paikallisilla oli tänään kauan odotettu onnenpäivä, sillä Pakkahuone on kaikille täälä erittäin tärkeä, ja tämä kahvila onkin Uudenkaupungin tunnetuin ja suosituin paikka, ja vierasvenesatama on kolmesti valittu koko Suomen parhaaksi. Tänään oli siis Pakkahuoneen avajaiset (auki vain kesäisin) ja jonoa oli ulkopuolella jo ennen ovien aukeamista. Ihmiset tulivat perinteitä noudattaen juomaan kahvia ja syömään Pakkahuoneen omia munkkeja - ja kaikki toivottivat hyvää kesää. Uusikaupunkilaisille Pakkahuoneen aukeaminen tarkoittaa, että kesä on alkanut!

Kesäisin tähän paikkaan tulee satoja veneilijöitä mereltä ja he rantautuvat Pakkahuoneen edustalle vierasvenesatamaan ja pääsevät Pakkahuoneelle saunomaan, peseytymään ja syömään. Pakkahuoneelta on vuokrattavissa myös polkupyöriä.



Ensimmäinen päivä uudessa paikassa sujui todella hyvin! Tekemistä riitti niin paljon, että aika kului ihan siivillä ja tylsää ei ollut missään kohtaa. Toisin kuin koskaan Golfravintolassa, täälä pääsin myös keittiön puolelle kokkailemaan. Pakkahuoneella on varmaan yksinkertaisin kassakone mitä olen ikinä käyttänyt, ja sekin helpotti sopeutumista uuteen paikkaan. Ehkä ihan kaikkein parasta tässä paikassa on se, että kaikki työntekijät ovat tälläisiä nuoria, vuoden tai pari vanhempia, joten tullaan tosi hyvin juttuun ja saan varmaan uusia kavereitakin.

Kävin iltasella vastarannalla kuvaamassa, että saisin tänne vähän kuvia!

Harmaa matala rakennus vasemmalla on Pakkahuone.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti