tiistai 28. huhtikuuta 2015

Viimeistä viikkoa ja viikkotehtävä 4!


Viimeinen työssäoppiviikko on nyt puolessa välissä, ja kaikista niistä 126:sta työtunnista on nyt jäljellä enää 14!

Huomenna vielä valmistaudun viimeisenä päivänä olevaan ammattiosaamisen näyttöön, ja sitten on tämä jakso taputeltu. Tällä viikolla olen normaalien jokapäiväisten juttujen lisäksi purkanut tukkukuormaa ja laskuttanut. Kesää kohti mentäessä kelit lämpenee ja asiakkaita tulee koko ajan lisää, joten jokainen päivä on edellistä vilkkaampi.


Viikkotehtävä 4.

Kiinnitä huomiota omaan ergonomiseen työskentelyysi eri työtehtävissä ja kerro tilanteista, joissa olet huomannut, että esim. kätesi, niskasi, jalkasi tai jokin muu kehon osa kipeytyi.

Kun pituutta on jaloissa ja selässä enemmän kun laki sallii, ei ergonomiasta ole oikeastaan tietoakaan.

Työpaikallani kaikki työtasot ovat liian matalia, ja joudun jatkuvasti kumartelemaan hankalissa ja ahtaissakin paikoissa. Kassakonekin on niin matalalla että pitkän aikaa kassalla seisokeleminen alkaa kyllä ottaa selän päälle. Tiskipakin nostaminen ylhäältä hyllyltä tiskikoneeseen on kaikkein pahin selän rikkoja, kun tiskikonekin on niin matala ja tiskit painaa niin paljon. Töissä olen jumittanut hartiani ihan melkein toimintakyvyttömiksi, ja molemmat ranteet sekä toinen kyynerpää ovat kipeinä. Seisomatyö saa myös jalat uuvuksiin.

Miten muutit toimintatapaasi / korjasit tilanteen?

Olen koittanut korjata työasentojani selälle ja hartioille lempeämmiksi. Koitan kumarrella mahdollisimman vähän ja käyttää sen sijaan jalkoja, eli menen mielummin kyykkyyn kuin kumarrun. Meille tuli viime viikolla koekäyttöön ergonomiamatto, jonka päällä nyt seisomme kun olemme kassalla. Matto on kyllä auttanut hyvän asennon löytämisessä, jalat ei väsy niin helposti eikä polvet kipeydy! Kipeytyneiden hartioiden takia olen pitänyt töissä aina Pakkahuone-fleecepaitaa, jotta lihakset ei saa kylmää. Olen myös koittanut kiinnittää mahdollisimman paljon huomiota, että en jännittäisi hartioita seistessäni tai astioita kantaessani.

Unohdin ottaa kuvan ergonomiamatosta, mutta hain netistä ja tältä se suurinpiirtein näyttää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti