tiistai 14. huhtikuuta 2015

Toinen viikko aluillaan ja viikkotehtävä 2!


Toinen työssäoppiviikko on lähtenyt todella hyvin käyntiin!

Maanantaina minut jätettiin hoitamaan salin puolta yksin, mutta kerrottiin kyllä mistä saan hakea auttavia käsiä jos tarve vaatii. Aluksi jännitti aika paljon, mutta onneksi oli rauhallinen päivä, niin sain harjoiteltua hyvin ja rauhassa. Tiistaina muuten sama juttu, mutta päivä oli todella vilkas ja kiireinen! Kiireisimpinä aikoina sain hyvin apua tiskaamisessa ja pöytien uudelleenkattamisessa. Sain kehuja siitä, että edes kovassa kiireessä en menetä malttiani vaan kykenen hoitamaan tilanteen järkevästi.

Olen oppinut näinä päivinä niin paljon uutta ja saanut ihan uusia näkökulmia asiakaspalveluun. Nyt kun olen ollut jo niin pitkään samassa paikassa, että muuten kaikki asiat ovat ihan rutiineja, niin olen muistanut kiinnittää asiakaspalvelutilanteissa enemmän huomiota yksityiskohtiin. Esimerkkinä vaikka se, että muistan kaataa vettä ja ojentaa ruuan aina ensiksi naiselle tai vanhimmalle.

Tämän viikon ruokalista!



Viikkotehtävä 2.

Pohdi, miten työpaikallasi otetaan huomioon...

...eri ikäiset
Työssäoppipaikallani huomioidaan eri ikäiset asiakkaat siten, että lapsille on oma lounashinnasto sekä annosruokia tehdään myös lasten maun mukaan. Nuorille ja aikuisille sanomme usein moi ja tutummille asiakkaille joku rento luonnollinen tervehdys, mutta vanhemmille asiakkaille sanomme aina hei tai päivää.

...ruoka-aineallergiset
Ruoka-aineallergikot työpaikallani otetaan huomioon siten, että kaikki seisovan lounaspöydän ruuat ovat aina laktoositoomia sekä gluteenittomia. Jälkiruoka on laktoositonta ja välillä myös gluteenitonta, mutta pyynnöstä saa gluteenitonta jälkiruokaa. (Jälkiruoka on siis myös tarjolla seisovasssa pöydässä.)

...liikuntarajoitteiset
Liikuntarajoitteisia asiakkaita autamme tietysti parhaamme mukaan. Jos asiakkaan on esimerkiksi hankala kävellä, kokoamme annokset pöydästä ja viemme ne pöytään. Ravintolatila itsessään on avara eikä sielä ole rappusia tai hankalia kynnyksiä, joten kulku on helppoa pyörätuolillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti