tiistai 8. syyskuuta 2015

Muumimaailma ja kestävä kehitys


Kestävä kehitys Muumimaailmassa

Muumimaailmassa kestävän kehityksen eri osa-alueet on otettu hienosti huomioon ja niistä kerrotaan todella kattavasti yrityksen nettisivuilla.


Ekologinen kestävyys eli ympäristövastuu on keskeinen osa yrityksen arvomaailmaa. Energian kulutus on otettu huomioon mm. laitehankinnoissa sekä uusien tuotteiden suunnittelussa. Muumimaailmassa ollaan tarkkoja, että meriveteen ei pääse saasteita. Veden kulutuksen vähentämiseksi joissain Muumimaailman kohteissa käytetään merivettä hanaveden sijaan. Tulevaisuuden tavoitteena on vähentää energian ja veden käyttöä entisestään. Jätteet lajitellaan, käytetään biohajoavia materiaaleja ja kertakäyttöastioiden käyttöä pyritään koko ajan vähentämään. Metsäpoluille on rakennettu pitkospuita, jotta luonto ei kuluisi.


Taloudellinen kestävyys ja liiketoiminnan kehittäminen ovat tasaisessa nousussa. Muumimaailman liikevaihto oli viime vuonna n. 6,5 miljoonaa euroa. ja tänä vuonna sen arvellaan olevan vielä suurempi. Erilaiset hankinnat on pyritty paikallistamaan, jotta Muumimaailma pystyisi mahdollisimman paljon tukemaan muuta lähialueen yritystoimintaa. Tulevaisuudessa Muumimaailma pyrkii tasapainottamaan toimintaansa ympärivuotiseksi taloudellisen kestävyyden lisäämiseksi.

Muumimaailmassa sosiokulttuurinen kestävyys lähtee henkilökunnasta. Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään hyvää huolta, ja näin hyvä olo saadaan näkymään myös Muumimaailman asiakkaille. Lähettyvillä asuvia ihmisiä kuullaan monissa yrityksen toimintaan liittyvissä asioissa, jotta Muumimaailmasta ei jatkossakaan olisi haittaa paikallisille ihmisille. Muumimaailma pyrkii edistämään lastenkulttuuria ja se on myös tehnyt lahjoituksia erityisryhmien kuten vakavasti sairaiden lasten ja nuorten kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminnan tukemiseksi.

Esteettömyys ei ole paras mahdollinen. Maasto on mäkinen ja sielä on jyrkkiä mutkia ja nousuja, mutta joitakin metsäpolkuja on mahdollista kiertää esimerkiksi pyörätuolilla. Inva WC:t.

Eettinen kestävyys ei nettisivuilla ollut mitenkään eriteltyä, mutta mielestäni Muumimaailman toiminta on eettistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti