keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Unelmieni liikuntamatkat


Aktiivinen liikuntamatka
Lähtisin aktiiviselle liikuntamatkalle Italiaan! Haluaisin lenkkeillä Italian Sorrenton vuoristoissa... Voisin ottaa mukaan jonkun kaverin joka jaksaa kierrellä ympäriinsä ja katsella eri paikkoja, mutta yksin en lähtisi. Tämä matka voisi kestää noin viikon, ja välillä voitaisiin vaihtaa paikkaa vaikka Roomaan tai Venetsiaan. Haluaisin lähteä juuri Italiaan, koska sielä on niin upeat maisemat ja se on turvallinen maa matkustaa. Lekkeily liikuntamuotona taas antaa mahdollisuuden kulkea juuri sinne minne itse haluaa. Matkan aikana haluaisin myös tutustua italialaiseen ruokakulttuuriin sekä kulttuuriin yleensäkin.

Sorrento sijaistee Napolinlahden rannalla, noin tunnin ajomatkan päässä Napolista. Kapeat kadut, skootterit, korkeuserot ja näkymät lahden yli, sitruunapuut, paikallinen väestö sekä meri ja ihanteellinen ilmasto tekevät upeasta vanhasta kaupungista vieläkin mielenkiintoisemman käyntikohteen.



Passiivinen liikuntamatka
Passiiviselle liikutamatkalle lähtisin ehdottomasti Yhdysvaltoihin katsomaan NBA-pelejä. Haluaisin nähdä ainakin Los Angeles Lakersin ja Cleveland Cavaliersin pelejä. Matkaseuraksi haluaisin jonkun toisen lajista edes vähän kiinnostuneen, ehkä poikaystäväni. Kohteen valitsin sen perusteella, mistä uskoisin saavani ehdottomasti parhaan kokemuksen, ja liikuntamuodon oman entisen harrastukseni pohjalta. Tälläiselle matkalle voisin lähteä vaikka koko kaudeksi, mutta luulisin että kaksi viikkoa olisi kuitenkin ihan riittävä aika, siinä ajassa kerkeisi nähdä jo muutaman pelin ja tutustua kaupunkiinkin vähän.

Jos menisin katsomaan vaikka LA Lakersin kotipeliä, pitäisi ensin lentää reippaasti yli kellon ympäri Los Angelesiin. Los Angeles on tunnettu tähtiloisteestaan, kuuluisuuksistaan, sekä "unelmien kaupunkina", johon ihmiset lähtevät toteuttamaan unelmiaan. Se on miljoonakaupunki ja suosittu turistikohde niin pitkien hiekkarantojensa kuin vilkkaan yöelämänsäkin ansiosta.


Nostalginen liikuntamatka
Nostalgiselle liikuntamatkalle lähtisin Orange Arenalle Bratislavaan! Sinne tietenkin verestelemään 2011 vuoden jääkiekon MM-kisojen finaalipeliä, josta poika tuli kotiin. Tälle matkalle ottaisin matkaseurakseni melkeinpä kenet vaan, joka seurasi MM-kisoja 2011, eli vaikkapa perheeni tai muutaman kaverin. Matkalla haluaisin tutustua Bratislavaan muutenkin ja kiertää sen tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja käydä vaikka Itävallan puolella. Tämä matka voisi kestää noin viikon, muutamana päivänä voisi tehdä päiväretken esimerkiksi Itävallan Wieniin ja Slovakian muihin kaupunkeihin, ja muun osan ajasta voisi käyttää tutustuen itse Bratislavaan.

Bratislava sijaitsee Tonavan varrella ja se on Slovakian suurin kaupunki ja samalla myös ainoa pääkaupunki koko maailmassa, joka sijaitsee kahden eri valtion rajalla. Slovakia on turvallinen maa matkustaa, joten sinne voi huoletta lähteä pelkkien kavereidenkin kanssa. Sielä on upeita vuoristomaisemia, paljon harrastumahdollisuuksia sekä isoja festivaaleja.




1 kommentti:

  1. Osoitat, että olet ymmärtänyt ja sisäistänyt liikuntamatkailun eri käsitteet. Hienoa, että olet suunnitellut matkoja vähän laajemminkin, etkä mennyt siitä, mistä aita olisi matalin. Niinhän sitä oppii, kun aina vähän haastaa itseään. Toivottavasti joskus pääset toteuttamaan jonkun näistä unelmamatkoistasi!

    VastaaPoista